Csomag tartalma

  • 1db központi egység
  • 2db távirányító
  • beszerelési útmutató
  • vásárlói tájékoztató

 

  • Opcionális: Kiegészítő távirányító (+5 500Ft)

Vásárlás

+3630/962-2472
Exleep - Működés

A gyufásdoboz méretű központi egység a járműben rejtetten van elhelyezve, és egy távkapcsolóval kommunikál. A központ érzékeli a transponder közelségét (vagy eltávolodását) és ehhez igazodva kikapcsol, vagy beélesedik. Az Ön aktív közreműködésére nincs szükség.
Ameddig a Ön legfeljebb 5 méterre van a központi egységtől, az kikapcsolt állapotban van. Ha bármilyen okból ez a távolság megnövekszik (pl.: rablás), a rablásgátló a jármű elhagyását követő 2 perc múlva beélesedik. Amikor a Ön visszatér, a transponder ismét automatikusan kikapcsolja a rendszert.

Ha beélesített üzemmódban "valaki" beindítja a motort, 30 másodperc időzítés után a központi egység villogtatja a féklámpákat és 20 mp-es figyelmeztető hangjelzést ad a vezető felé, majd leállítja a motort. Ezalatt a lopott jármű már forgalmi szituációba kerül, pl. elérhet egy parkoló kijáratához. Ebben a rajtaütés szerű helyzetben inkább elhagyja a járművet, nem kezd "javításba".

Ugyanez a folyamat kettő perc késleltetéssel játszódik le rablás esetében.ha járó motor mellett kényszerül a vezető eltávolodni a járműtől.
Ez az időzítés a vezető biztonságát szolgálja. Két perc alatt a jármű elég messzire távolododik, így a rablók már nem jönnek vissza a rablásgátló Önnél maradt távkapcsolójáért, továbbá lehetősége van segítséget hívni.
De ez a két perces időzítés pl. arra is elegendő, hogy indulás előtt bezárja a garázs (kert, stb.) ajtót, miközben a jármű védelme nem szűnik meg.
Tehát: A motorleállítást nem az ajtónyitás váltja ki, - mint más rablásgátlóknál - hanem az, hogy a transponder eltávolodott ( a vezető zsebében) a jármű közeléből.

Még valami: Egy jármű eltulajdonításának feltétele a felkészültség és szerszámkészlet. Nincs lophatatlanná tevő védelmi rendszer. A visszaszerzésre azonban van lehetőség, akár 2 perc után is.